“Kände mig som en i gruppen direkt”

Det är lätt att trivas på Solution Xperts. Fråga bara Jonatan Sävenhed.

27-åringen från Finspång läste till högskoleingenjör i datateknik på Linköpings Universitet. Våren 2016 gjorde han sitt exjobb på Solution Xperts och har därefter blivit kvar.

– Jag fick ett bra intryck direkt av företaget. Det var roliga kollegor och jag kände mig som en i gruppen direkt, säger Jonatan och fortsätter:

– I början handlade mycket om att komma in och lära sig sakerna från grunden eftersom vi varken fick lära oss BizTalk eller integration under utbildningen. Allteftersom har jag fått ta mer ansvar och fått mer utvecklande arbetsuppgifter.

Dags att flytta till nytt kontor

Att sammanhållningen är god och trivseln hög råder det inga tvivel om. Sedan det att Jonatan steg in på kontoret på Badhusgatan så har bara en person slutat, samtidigt som man har fått bekanta sig med fyra nya ansikten.

I början av 2019 blir det dessutom flytt till ett större kontor.

– Det ska bli jättekul med nya lokaler. Av det vi har sett verkar de väldigt fina och det känns mer professionellt. Det är ändå ett kvitto på att vi växer och behöver nya, större lokaler, menar han.

Jobbet innebär även en hel del kundkontakt. Jonatan har implementerat lösningar för ett flertal kunder och i sann Solution Xperts-anda hjälper han även till med support kring de lösningar han tidigare har implementerat.

– Väldigt kul och det ger mycket för egen del också. Tryggheten är viktig för alla parter. För kundernas del så känns det bra att prata med den personen som har utvecklat lösningen ifall det skulle uppstå några problem.

Support och service är A och O

Som utvecklare har Jonatan integrationer som sin specialitet. Han både utvecklar och underhåller komplexa lösningar inom EAI (Enterprise Application Integration) samt B2B (Business to Business).

– Jag jobbar framför allt med BizTalk-integrationer och tycker att alla de bitarna är jätteroliga. Man får agera lite spindeln i nätet där man knyter ihop olika kunders behov och föreslår lösningar. Integrationslösningar kräver en hel del support, så jag har tre kunder som alla har många integrationer där jag aktivt jobbar med support i dagsläget.

Känner du att du får stor omväxling i ditt arbete?
– Absolut. I grund och botten är det samma motor (BizTalk), men det är få integrationer som ser likadana ut hos respektive kund. En del bitar går så klart att återanvända, men det känns som att man gör och lär sig något nytt varje gång man får ett uppdrag.

Prenumerera på nyheter


Senaste nytt