Projektbeskrivning

Boendeappen är framtidens digitala nav

Digital first har blivit mobile first, även i bostadsbranschen. Stångåstaden i Linköping siktar på att deras boendeapp ska bli det självklara navet mellan bolaget och kunderna, både när det gäller kommunikation och erbjudande av tjänster.

Historien om det kommunala bostadsbolaget Stångåstadens boendeapp började i en kundpanel, där det kom önskemål om smidigare sätt att boka tvättstuga.

När Stångåstaden med hjälp av Solution Xperts utvecklade sin boendeapp var den digitala och mobila tvättstugebokningen en central funktion. För ungefär ett år sedan lades appen upp för nedladdning i Google Play och App Store.

– Appen är ett första steg för oss att förbättra paketeringen av vår kundupplevelse, säger Heidi Berger, marknadschef på Stångåstaden.

Bara i början på utvecklingen

Förutom möjligheten att boka och se status på tvättmaskinerna i sitt bostadshus är appen än så länge främst en spegling av Stångåstadens hemsida som den fungerar i inloggat läge för kunderna, med personlig information, chatt med kundtjänst med mera. Dotterbolaget Studentbostäders version har fler möjligheter, till exempel med bokning av olika gemensamhetslokaler, och är också mer välanvänd.

– Vi är bara i början på utvecklingen. Målet är att boendeappen ska vara det självklara navet i kontakten med hyresgästerna, säger Heidi Berger.

I kikarsiktet för framtiden finns en rad nya tjänster kopplade till appen.

– Vi ska så klart få till en betallösning, så att det går att betala hyran i appen. Sen handlar det om att skräddarsy upplevelsen för de boende på bästa sätt, säger Heidi.

Kunden ska välja tjänster

Hon ser många möjligheter att leverera information och tips till kunderna. Energiförbrukning, möjlighet att följa sina felanmälningar och andra ärenden, kundtidning. Men hon ser också samarbeten med andra bolag för att kunna erbjuda och paketera allt det kunderna efterfrågar. Det kan handla om matleveranser, mediaval, digitala lås, olika delningstjänster och erbjudanden.

– Det ska finnas en massa tjänster, men det är viktigt att kunden ska kunna välja själv vilka av dem som ska synas i boendeappen, säger Heidi.

Boendeappen har en självklar plats i Stångåstadens webbstrategi. Det finns vissa tekniska och säkerhetsmässiga saker att lösa, men allt fokus läggs på att steg för steg flytta fokus till mobilerna.

– Alla gör allt on the go idag. Snart kanske människor inte har tv eller dator hemma längre. Och röststyrning blir allt viktigare, och måste hänga ihop med boendeappen, säger Heidi.