Projektbeskrivning

Smart fastighetsportal gör jobbet enkelt

Att leta information i flera olika system medan en hyresgäst, entreprenör eller servicetekniker väntar i telefonen är en situation som stressar de flesta. Med Solution Xperts fastighetsportal finns information samlad på ett och samma ställe, lättillgängligt och snabbt.

– Varför finns det inget vatten i kranen här hemma hos mig?

För en kundtjänstmedarbetare på ett fastighetsbolag är det en fråga som kan vara svår att besvara. I alla fall direkt i telefonen. Med Solution Xperts fastighetsportal är det inget problem.

– Syftet med en portal är att det ska vara ett nav i verksamheten som samlar ihop data från olika källor och presenterar den på ett lättillgängligt sätt. Ett fastighetsbolag arbetar med många parallella processer och vi ser ofta exempel på att alla inte har tillgång till den information de behöver, säger Micaela Kvist, Solution Xperts vice vd.

Med all relevant information i samma portal kan kundtjänstmedarbetaren direkt se att vattnet stängts av i fastigheten på grund av ett planerat underhåll, och ge information om när det beräknas vara tillbaka. På samma ställe kan personen som fått i uppdrag att städa gården med en lövblås se att ett målningsarbete av fasaden är planerat samma dag.  Och så vidare.

– Vår fastighetsportal hämtar data från fastighetssystemet, kombinerar den med andra relevanta källor och visar upp information om fastighetsbeståndet i ett snabbt och lättanvänt gränssnitt, säger Micaela.

Datan är samma som tidigare, men tillhandahålls nu i ett samlat gränssnitt som alla i verksamheten har tillgång till. Du kan söka upp ett objekt och få all information du behöver i en och samma vy: objektinformation, kundinformation, pågående ärenden, planerat underhåll, aktuella medarbetare, entreprenörer. Den som vill vässa portalen ytterligare kan koppla in rapporter och beslutstöd, till exempel för energiuppföljning.

Solution Xperts fastighetsportal är byggd för att fungera fristående eller som en modul i ett intranät.

– Den är inte beroende av ett visst fastighetssystem, utan integrationen görs i första hand via API:er, förklarar Micaela.