Välkommen, Annsofie

Välkommen till Solution Xperts, Annsofie Karlsson!

Det är full fart inför den stundande sommaren när Solution Xperts fortsätter att växa – och det är ett välbekant ansikte som klivit in genom dörrarna på S:t Larsgatan 12.

Annsofie Karlsson har sedan tidigare jobbat med stora delar av Solution Xperts-gänget på såväl Ipendo som Ibitec. Nu är hon “tillbaka” och ska ta sig an rollen som konsult med inriktning på integration.

Vad har du haft för dig sedan 2013?
– Jag valde att gå vidare för att känna på hur det var att arbeta på kundsidan, så jag blev IT-samordnare på ett statligt bolag som heter Specialfastigheter Sverige AB. Det var en viss omställning, istället för att genomföra beställningar så var jag den som skulle samordna och planera förändringar i olika IT-system, men det var en oerhört spännande och utvecklande tid. Jag hann också med en snabb sväng på Region Östergötland innan jag nu valde och fick möjligheten att gå till Solution Xperts.

Med över tretton års erfarenhet från konsultbranschen och ytterligare sex år från beställarsidan, så är det en rutinerad spelare som förstärker Solution Xperts. Annsofie anser också att hon har blivit ännu tryggare i konsultrollen.

– Det svåra är att alltid förstå kundens verksamhet. Som konsult måste du vara lyhörd och förstå kundens behov och önskemål. Det finns alltid en risk  att föreslå lösningar som av olika anledningar inte fungerar i kundens verksamhet och det är för att man helt enkelt inte förstår det riktiga behovet.

Varför blev det Solution Xperts för din del?
– Jag har trivts oerhört bra med mina tidigare kollegor som nu jobbar så Solution Xperts. Det är kanonbra människor. Så för mig var det ett ganska självklart val när jag ville tillbaka till konsultyrket.

Vad ser du fram emot mest?
– Att få se variationen igen. De senaste åren har det varit lite mer av en djupdykning där mitt fokus har legat på ett fastighetsbolag och deras behov, önskemål samt problematik. Det ska bli jätteroligt att återigen få ta del av olika kunders vardag och förhoppningsvis kunna hjälpa dem med deras utmaningar.