Integrationsövervakning

Benders Xperts Repo

Välfungerande och smidiga integrationer är en nyckelfaktor för företag. Benders tog hjälp av Solution Xperts för att förenkla integrationsarbetet och få bättre översikt på sina processer. Lösningen blev kombinationen av BizTalk och Xperts Repo, specialbyggt för att lösa integrationer till och från affärssystemet M3.

Kort om kunden:

Benders är ett svenskt familjeföretag som utvecklar och producerar produkter och tjänster inom bygg- och anläggningssektorn. Ända sedan starten 1960 har tillväxten varit stark och företaget har idag närmare 1 000 anställda. 

Utmaningen:

Med hantering inom produktion, lager och försäljning i både Norden och Europa så är utbytet av information och pålitliga system viktiga framgångsfaktorer. Tidigare har man haft utmaningar med att se exakt vilken information som skickas ut. Vidare har det varit svårt att spåra specifika attribut i en integration. Fel i en integration upptäcktes ofta sent och av verksamheten.

Resultatet:

Merparten av Benders integrationer går till eller från affärssystemet M3, till olika ”best-of-breed”-system. Ett urval av integrerade system är Lime CRM, C4, nShift med flera. Totalt finns det integrationer till 15+ system som skickar data via 60+-integrationer. Solution Xperts erbjöd en smidig lösning baserad på integrationsplattformen BizTalk och den egenutvecklade applikationen Xperts Integration Repository, även känd som Xperts Repo.
– Repo är en bra produkt för oss där vi dels får en bra samlad överblick kring våra integrationer, men även en flexibilitet som bland annat hjälpt oss att kanalisera arbetspunkter till berörda mottagare inom verksamheten, säger Martin Lindberg, systemägare integration på Benders.
Benders använder Xperts Repo till bland annat:
  • Övervakning av integrationsplattformen och integrationer
  • Att få larm vid fastnade meddelanden
  • Proaktiva larm när meddelanden inte har skickats inom bestämda tidsintervall
  • Att skicka om fastnade integrationsmeddelanden
  • Att starta och stoppa integrationer, vid till exempel serveruppgraderingar
  • Dokumentation av integrationer
  • Att trigga integrationer och integrationsmeddelanden
Utöver detta är Xperts Repo ett viktigt komplement vid felsökning. Integrationsexperten får större insikt i vad för meddelanden som skickats, vilken data som meddelandet innehållit och i vilken del av integrationen som felet uppstått. De senaste fem åren har vi satt upp ett API, som har möjliggjort kommunikation från Benders egenutvecklade kundplattform direkt till och från M3 och kringliggande system. Totalt har 30 integrationer utvecklats under dessa tre år.
– Vi har upplevt samarbetet med Solution Xperts positivt där de kan gå in och jobba med oss i ett gemensamt team på ett okomplicerat och konstruktivt sätt, vilket vi uppskattar, säger Martin Lindberg.
 

För mer information kontakta:

Samuel Johansson
Konsult