Nytt och nyttigt

Nytt och nyttigt om oss, IT och branschen

Nyanställningar, nya tjänster eller produkter, utmärkelser. Här samlar vi våra nyheter, men bjuder också på tips, råd och kunskap kring det vi är xperter på.

Solution Xperts – en riktigt bra arbetsplats

Nära relationer och stora möjligheter – det vill vi att alla ska få som jobbar på Solution Xperts. Nu har vi fått besked om att vi återigen är certifierade hos Great Place To Work, med ett väldigt fint resultat!

Nu har vår boendeapp blivit ännu bättre!

Under arbetet med ÖrebroBostäders boendeapp Adapt Mobil har vi fått möjlighet att utveckla två viktiga nyheter, som båda hjälper hyresgästerna till en mer hållbar livsstil.

Hallå där Stefan Krakowsky, vad gör du på jobbet?

Stefan Krakowsky klev in på Solution Xperts via vårt traineeprogram, och är nu en SharePoint-klippa på vårt Örebro-kontor. Läs om hans senaste appbygge, smeknamnet och vad han tycker att du inte ska missa i Örebro!

Välkommen till Solution Xperts i Jönköping

Men vad nu? Nytt kontor? I en ny stad? Javisst! Från och med nu finns Solution Xperts även i Jönköping. – Det här ska bli kul! säger Karin Alberts-Erlandsson, som är vår xpert på plats.

Hej Jonatan Sävenhed, vad gör du på jobbet?

På Solution Xperts trängs spännande xperter, med olika uppgifter och bakgrund. Möt Jonatan och ta del av hans erfarenheter av integrationer, elmätare, pappersbruk och stora kulturupplevelser!

Välkommen Consulting Xperts!

Stora nyheter! Solution Xperts har blivit med dotterbolag. Från och med nu finns Consulting Xperts redo att stötta med resurskonsulter som bemannar kundernas projekt.

Hallå där Alexander Johansson, vad gör du på jobbet?

På Solution Xperts har vi många erfarna xperter, med olika arbetsuppgifter och olika bakgrund. Nu vill vi att ni ska få lära känna några av dem. Först ut är Alexander Johansson, integrationskonsult och byggnadsvårdare.

Två år i Örebro

Hurra! Två år har gått sedan vi tog det vågade men mycket kloka beslutet att öppna kontor i Örebro. Nu finns vi nära flera av våra kunder och har en helt ny marknad att rekrytera från.

Boendeappen – alive and kicking

För fyra år sedan fick världen möta Stångåstadens boendeapp, utvecklad av Solution Xperts. Nu är appen en självklar del av hyresgästernas vardag.

Ett bra ställe att jobba på

Nu har vi fått ett officiellt kvitto på att vi är den arbetsplats vi vill vara – vi är numera certifierade hos Great Place To Work!

Välkommen till Solution Xperts traineeprogram 2022!

Solution Xperts nya traineeprogram ger dig bredd och spets på en arbetsplats med stort hjärta. Du får ett genomtänkt upplägg med introduktion, påbyggnad och specialisering. Dessutom: Lön och tillsvidareanställning redan från start!

Nya roliga samarbeten!

Vi är glada att få skapa framtidens smarta fastigheter tillsammans med Lejonfastigheter i Linköping och Sundbybergs allmännyttiga bostadsbolag Förvaltaren.

8 samvetsfrågor om dina integrationer

Integrationslösningar är i många företag den nödvändiga grunden och det effektiva smörjmedlet i verksamheten. Men får inte alltid den omsorg de förtjänar.

Dataplattformen är vägen till digitalisering och innovation

Att äga sin egen data kan tyckas vara en självklarhet. Det är det verkligen inte. I många fall är data inlåst i verksamhetssystemen och möjligheterna att fritt använda den är små. För många är det här det största hindret för digitalisering och innovation.

Solution Xperts + Sveriges Allmännytta

Vi är väldigt glada över att ha vunnit upphandlingen som partner till Sveriges Allmännytta. De närmaste åren ska vi ansvara för utveckling och förvaltning av integrationsgränssnittet fastAPI.

En dag på Solution Xperts

Hur är det egentligen att jobba på Solution Xperts? Vi bad vår webbutvecklare Charlotta Jaunviksna berätta om en helt vanlig arbetsdag. Häng med!

Nytt kontor i Örebro

Nu öppnar Solution Xperts kontor i Örebro – ett roligt och viktigt steg för att komma närmare kunderna och ett sätt att hitta ännu fler talanger att rekrytera.
Visa fler Leta bland ännu äldre inlägg

Smarta IT-lösningar. Helt enkelt.

Solution Xperts är ett IT-konsultbolag där kunden är huvudpersonen, verksamhetsnyttan är målet och tekniken är medlet.