en dag på solution xperts med kristoffer englund
2022-10-07 09:00

En dag på Solution Xperts med Kristoffer Englund

Den som jobbar på Solution Xperts kan räkna med spännande utmaningar, kompetenta kollegor och utvecklande samarbeten. Följ med vår Örebro-xpert Kristoffer Englund under en dag på jobbet.

6.15

Ok, ny dag, nya möjligheter. Dags att sätta igång!
Först ut: familjelivet. Men jag hinner också en snabb check av mejl, Teams och IDG.

6.30

Fyra barn i åldrarna dagis till högstadiet ska upp och iväg. Olika förutsättningar, olika behov men framför allt olika morgonhumör.

8.00

Givetvis glömde jag stövlarna till lillkillen. Jag hann också med en uppsträckning från högstadiekillen för att jag inte påminde honom om läxförhöret. Och en motvillig påminnelse vid dagisgrinden från en annan förälder om att ta av de neonblåa skoskydden.

8.15

Idag väntas hybridarbetsplats. Förmiddag hemma, eftermiddag på kontoret och hos kund. Check av mejlen och Teams samt se så att förberedelserna inför kommande möten är i fas.
Missat samtal från Carina.

9.00

Internmöte med teamet kring ett förvaltningsobjekt vi rår över. Alla berättar vad de gjort sedan sist, och vad vi jobbar med nu och framåt. Ett ypperligt läge att lyfta eventuella supportärenden eller om man behöver stöttning med något. Ett engagerat team som alltid vill kundens bästa.

9.30

Kaffe. Viktigt. Oerhört viktigt.
Snabbt samtal med Anna-Karin kring rekrytering samt hur hockeyn gick i helgen. Rätt lag kan inte vinna jämt. Passar på att ringa upp Carina också.

10.00

Dags för första kundmötet över Teams. Projekt Dataplattform. Ett mycket kompetent team, både från oss och från kund. Effektivt och lösningsorienterat, här sitter inte mycket fast och vi kommer framåt! Nästa möte bokat, agilt arbetssätt med fyraveckorssprintar.

12.00

Lunch. Givetvis tog frugan den goda matlådan och kvar står den andra.

13.00

Inne på kontoret, nästa möte 14.15. Hinner beta av en del administrativa arbetsuppgifter såsom för- och efterarbete i mina projekt, dokumentation, resursplanering, rekrytering och sälj.
To-do-listan får inte bli för lång.

14.15
Stormöte på plats hos kund. Vi jobbar aktivt med olika frågeställningar och utmaningar. Actionpoints delas ut, tighta deadlines och en kommande leverans.

15.30

Bensträckare. Klassiska kaffemaskinsnacket, alltid lika trevligt.
In på mötet igen!

16:30

Tackar för mig. Många tankar i huvudet nu: organisera, strukturera och prioritera! To-do-listan växte, ett gäng missade samtal, varav hälften är från barnen som undrar om de får göra smoothies, åka till badhuset, var nya skridskosnörena ligger eller vad vi ska äta ikväll. Jag tar handlingen, frugan hämtar barn och skjutsar till ishallen. Hemresan går fort, två telefonsamtal, två nya möten bokade med intresse för partnerskap och dataplattform.

17:15

Slår Micaela en signal och summerar olika utmaningar jag brottas med för att komma vidare med processerna jag är i. Alltid lika bra stöttning och coachning.
Strax hemma, zoomar ut från arbetslivet och fokuserar på familjelivet. Imorgon är en ny dag!