2022-06-08 04:33

En dag på Solution Xperts Med Per Enequist

På Solution Xperts är sällan en dag lik den andra. Här berättar vår IT-konsult Per Enequist om en av sina längre arbetsdagar.

5.45

Vaknar, tar en dusch och äter frukost.

6.40

Parkerar cykeln i tvåvåningsstället på stationen i Linköping, hejar på kollegorna på perrong 2 och hoppar på tåget mot Gävle.

7.00

”Tackar, den var bra och jag fick tårta!” Svarar på kollegornas mejlgratulationer, och fortsätter beta av övrig mejl och Teams-chatten.

7.22

Svarar min chef att jag inte vill göra en beskrivning av min arbetsdag till hemsidan. Jag känner att jag har andra bollar jag behöver fokusera på nu.

8.40

Drar in Stockholmsluften.

8.45

Köper en latte och ostmacka med paprika på Vetekatten. Vi diskuterar digital twins i Azure, betar av datamodeller, realestate core, relations- och grafdatabaser, trenderna i IoT hos bostadsbolagen och när vi ska ha semester. Sen går vi mot plattform 7. Jag får feeling … kunde ju vara kul att skriva om idag när vi är på kundbesök …

9.20

Vagn 2, plats 59, 60 och 64. Oscar, Per och Marcus. Tåget går mot Gävle.

9.59

Meddelar chefen att jag börjat skriva om min arbetsdag.

10.43

Kliver av i Gävle och Oscar guidar oss till Indian Palace, med en buffé som ska vara bra.

11.15

Vår projektledare Kristoffer gör entré och styr med raska steg kursen mot toaletten … efter tre timmar i bil från Örebro.

12.00

Drar igen dörren på Kristoffers bil och vi åker mot Gavlegårdarnas kontor. Lite taktiksnack, vem gör vad, vad gör vi här och varför?

12.25

Oscar och Evelina hälsar oss välkomna. Det blir husesyn: reception, matsal, kontor, parkering, gym och mötesrum. Känns som en trevlig arbetsplats!

13.00

Vi träffar medarbetare från Service och Teknik på Gavlegårdarna. En spännande dialog där vi får höra om deras verksamhet, samt berätta om det arbete som vi inleder nu med att skapa en dataplattform.

14.00

Vi sitter bredvid medarbetare på Gavlegårdarnas kundcenter när de tar emot och hanterar kundärenden. Eftersom vi ska inleda arbetet med att utveckla dataplattformen med en konkret tillämpning för kundcenter är det ovärderligt för oss att förstå deras arbetsmiljö. På så sätt kan vi säkerställa att vi levererar rätt verktyg och etablera bra relationer så att vi kan få feedback under utvecklingen.

16.00

Vi summerar dagen tillsammans med Oscar och Evelina.

16.45

Checkar in på hotellet. Däckar på sängen en timma. De yngre förmågorna tar en öl.

18.00

Middag på Sarhas med Oscar och Evelina samt ytterligare två nyckelpersoner från Gavlegårdarna.

20.00

Shuffleboard på pub.

22.00

Åter på hotellrummet. Zonar ut framför en serie innan jag släcker lampan.

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss? Hör av dig! Eller sök någon av våra lediga tjänster här.