2021-12-03 09:18

En dag på Solution Xperts

Charlotta JaunviksnaHur är det egentligen att jobba på Solution Xperts? Vi bad vår webbutvecklare Charlotta Jaunviksna berätta om en helt vanlig arbetsdag. Häng med!

09:00

Slår upp datorn för vårt dagliga morgonmöte, med utvecklingsteamet i ett projekt för en ny mobilapp. Vi går igenom vad vi gjort sedan senaste morgonmötet, hur det gått, om vi har några hinder och vad vi planerar att göra under dagen.

09:15

Mötet är klart och jag går och hämtar kaffe.

09:20

Förbereder mig inför möte klockan 10. För att hålla möten korta och effektiva försöker jag vara väl förberedd. Jag vill att syfte och vad som ska avhandlas är tydligt. Ingen gillar långdragna möten där man inte kommit fram till något.

10:00

Har samlat olika parter i ett projekt för att stämma av och synkronisera en beställning på testmiljön för en webbapp. Vi är många i projektet och jobbar vanligtvis inte tillsammans. Nu är det viktigt att ses på riktigt för att stämma av det sista. Mejl i all ära, men ett riktigt möte reder ofta ut många frågetecken.

11:00

Kollar mejl och ser att det kommit in en fråga från kund, som vill ändra knappfärg i en av sina appar. Stämmer av detta med supportansvarig som väger det mot övriga ärenden som ligger i pipen. Vi beslutar att implementera denna ändring och jag gör det efter att ha hämtat godis i fikarummet.

11:30

Lunch. Värmer något gott i matlåda och sätter mig och tjötar lite med kollegorna. Tar en kaffe i soffan i fikarummet för att varva ner innan eftermiddagens pass. Går in i zen-mode.

12:30

Kollar av Teams-chatten och synkar med mina kollegor angående en rad buggfixar som ska göras. Identifierar några lappar i vår board att jobba med och sätter mig sen bekvämt och kodar om några endpoints i ett API hela eftermiddagen. Jag kallar detta mys-kodning. Hörlurarna med musik åker på och koncentrationen höjs.

15:00

Fika! Är jag för koncentrerad blir den vid datorn. Är man inne i ett flow så är man.

17:30

Pushar upp eftermiddagens buggfix och skriver en Att göra-lista inför morgondagen.

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss?
Hör av dig! Eller sök någon av våra lediga tjänster här.