Porträtt på vår xpert Alexander Johansson som står vid en buske.
2023-10-19 02:02

Hallå där Alexander Johansson, vad gör du på jobbet?

– Jag är konsult inom systemintegration, och har rollerna utvecklare, teknisk projektledare och integrationsarkitekt. Kortfattat betyder det att jag, tillsammans med mina kollegor, får kundernas system att prata med varandra på ett ordnat sätt. Ibland får jag även nöjet att hålla i utbildning, både hos kunder och internt.

Vad är det bästa med att jobba på Solution Xperts?

– Alla fina kollegor! Det är alltid en bra känsla att kliva in på kontoret. Variationen i mitt arbete är också väldigt stimulerande. Uppdragen skiljer sig mycket när det gäller teknik och omfattning. Det är spännande att hjälpa kunder i så många olika branscher.

Ge ett exempel på ett uppdrag som har varit extra roligt!

– Ett väldigt roligt uppdrag var att hjälpa Telge Energi med deras nya betalplattform – en lösning som skulle klara av att hantera hundratusentals fakturor på kort tid. Det var ett projekt som fick många positiva effekter, till exempel betalar många fler nu sin faktura i tid.

Vad gjorde du innan du började hos Solution Xperts?

– Pluggade civilingenjörsprogrammet i datateknik på Linköpings universitet. När jag gjorde mitt exjobb träffade jag många personer som finns på Solution Xperts idag.

Vad gör du när du inte är på jobbet?

– Jag umgås med min fantastiska sambo, och pysslar med ett gammalt hus. Jag tillbringar också gärna tid i skogen, oavsett om det gäller skogsarbete, jakt eller svampplockning.

Ge oss dina bästa tips för att vårda gamla hus!

– Gör ordentlig research! Ta reda på vilka metoder huset är byggt med och hur det är tänkt att underhållas, och bestäm dig sedan för vilka delar du väljer att modernisera. Och köp målarpenslar av bra kvalitet!