Stefan står mot en vägg.
2024-04-30 08:54

Hallå där Stefan Krakowsky, vad gör du på jobbet?

– Jag jobbar med SharePoint. Där hjälper jag våra kunder att ta fram lösningar efter deras behov, och jag är med och förvaltar befintliga lösningar.

Vad är det bästa med att jobba på Solution Xperts?

– Det finns mycket jag skulle kunna säga. Men för mig som nyexaminerad var det väldigt givande att gå traineeprogrammet. Där fick jag, med hjälp av alla duktiga kollegor, lära mig mycket om företaget, om nya tekniker jag inte använt förut och specialisera mig mot det område jag skulle jobba mot framöver.

– Uppdragen som jag har varit med på efter den perioden har varit väldigt varierande, vilket har varit fantastiskt roligt! Sedan måste jag lägga till att det är jättebra stämning på kontoret, och det känns alltid kul att åka till jobbet!

Berätta om ett uppdrag som har varit extra givande!

– Jag har ganska nyligen byggt en app som ingår i vår produkt XCollab. Appen kommer att finnas installerad på Microsoft Teams och filtrerar användarens team beroende på viss metadata.

Vad gjorde du innan du kom till Solution Xperts?

– Jag började på traineeprogrammet här på Solution Xperts efter högskolan. Innan det har jag varit maskinoperatör på en industri här i Örebro och även resurslärare/elevassistent och fritidsledare.

Vad gör du när du inte är på jobbet?

– Då spenderar jag mycket tid med min sambo, vänner och resten av familjen.
Utöver det är jag passionerat intresserad av sport, särskilt fotboll. Jag följer ÖSK på plats här i stan och tack vare mina rötter kollar jag mycket ungersk fotboll också.

Du kallas för Peppo – varför?

– Ursprungligen var det min pappa som började kalla mig för Peppo redan när jag var bebis, Stefan blev Steffo och Steffo blev Peppo.

Om jag har en halvtimme i Örebro – vad ska jag göra?

– Här i Örebro bör man besöka slottet som är magiskt vackert, ta en promenad ner till Wadköping via stadsparken, och varför inte besöka den berömda svampen?