En bild på Jonatan som står lutad mot väggen.
2023-12-14 04:16

Hej Jonatan Sävenhed, vad gör du på jobbet?

– Jag jobbar främst med integration. I korthet går alltså mitt jobb ut på att få olika system att kommunicera med varandra. Det blir en del kundmöten och kodande. Det är ett väldigt varierande och givande jobb.

Vad är det bästa med att jobba på Solution Xperts?

– Det finns mycket att lyfta fram. Det är en bra stämning bland alla anställda, vi har väldigt kul och trevligt och det finns ingen prestige. Det är varierande uppdrag och arbetsuppgifter, det är väldigt sällan jag gör samma sak flera gånger. Och friheten. Jag har småbarn så det är lite svårt att få ihop livspusslet, och då är det väldigt skönt med en arbetsgivare som låter mig styra mycket över arbetstiderna och jobba hemifrån om jag behöver.

Berätta om ett uppdrag som har varit extra roligt!

– Jag har under de senaste åren hjälpt Telge Nät med ett stort projekt där de byter samtliga mätare för el, vatten och värme i sina fastigheter och lägenheter. Det har varit ett väldigt stort och omfattande arbete med många olika system och parter, där jag har lärt mig otroligt mycket. Självklart blir jag också lite stolt när jag nu ser att det börjar komma i mål och fungerar bra!

Vad gjorde du innan du kom till Solution Xperts?

– Jag började på Solution Xperts direkt efter universitetet. Jag gjorde mitt exjobb här och har varit fast sedan dess, i ungefär sju år. Innan jag pluggade jobbade jag som massaoperatör på ett pappersbruk under en period.

Vad gör du när du inte är på jobbet?

– Just nu är det mycket med barnen, så jag hinner inte med så mycket annat. Annars gillar jag att träna och sporta och att hänga med kompisar. Jag är en stor fotbollsfantast. Jag spelar inte längre, men följer frenetiskt IFK Norrköping, Milan och Premier League.

Som småbarnsförälder – vilket är ditt bästa kulturtips?

– Då vill jag verkligen rekommendera Astrid Lindgrens värld. Jag var där i somras och blev väldigt positivt överraskad. Det var kul även för vuxna, vi är ju många som växte upp med hennes berättelser.