Kollegorna på Solution Xperts står med en roll-up utanför Örebrokontoret. En av medarbetarna pekar mot byggnaden.
2023-09-29 11:50

Två år i Örebro

Hurra! Två år har gått sedan vi tog det vågade men mycket kloka beslutet att öppna kontor i Örebro. Nu finns vi nära flera av våra kunder och har en helt ny marknad att rekrytera från. Resan hit har varit spännande, och vår kontorschef Kristoffer Englund har varit med hela vägen.

– Att starta ett kontor i en ny stad är ganska likt att starta ett nytt företag, visade det sig. Uppdraget uppstod under 2021, och i september var vi på plats. Mitt under en pågående pandemi – vågat men väl investerat! Pandemin var förstås en utmaning, men den gjorde oss också till proffs på att jobba på distans, vilket varit till stor nytta för att få Linköping och Örebro att jobba som ett team.

– Det har hänt otroligt mycket under de här två åren. Först var det bara jag på plats, och nu är vi åtta kompetenta konsulter som fått njuta av möjligheten att bygga ett nytt kontor från grunden. Nu vill vi nå ännu fler kunder, och har en ny säljare på plats på vårt kontor i Behrn Arena. Det känns som att etableringsfasen är i land, och nu ser vi verkligen fram emot ett spännande affärsår!

Vad är målet framåt?

– Vi har så många mål så det blir svårt att välja. Givetvis vill vi se att Örebrokontoret växer, inte bara utifrån värdefulla konsulter, utan även med spännande samarbeten med nya eller befintliga kunder. Vi vill gärna lära oss mer om nya kundsektorer där vi tror att våra lösningar och erbjudanden skulle kunna ge effekt och kundnytta.

Och snart ska ni flytta. Vart bär det av?

– Det är inte särskilt långt. En trappa upp från där vi sitter idag. Vi har hittat ett fantastiskt kontor på Östra läktaren på Behrn Arena. En modern, ljus lokal som inspirerar till teamarbete och gemenskap. Rätt förutsättningar för nya smarta IT-lösningar, helt enkelt!

På bilden: Vårt gäng i Örebro! Från vänster Johan Nilsson, Alexander Fredriksson, Kristoffer Englund, Alexander Andersson och Petra Joelsson. På bilden saknas Eric Flodin, Emma Johansson och Stefan Krakowsky.

Örebro-kontoret i korthet

Expansion de första två åren: 800%
Största utmaningen: Att beställa kaffemaskin
Bästa AW-stället i Örebro: Saluhallen
Soligaste fikaplatsen: Slottsparken
Kvadratmeter nya kontoret: 250m2 fördelat på 2 plan
Det absolut bästa med nya kontoret: Utsikten! Konferensrummet!
SodaStream! Pingisbord! Gemenskapen!