En porträttbild på Eliasz
2024-02-21 12:32

En dag på Solution Xperts med Eliasz Ganning

Från chockväckning till brädspel, via lite designförslag, pull requests och burpees. Följ med vår xpert Eliasz Ganning under en dag på jobbet!

07.00

Klockradion tänder till för full maskin och drar mig ur sängen. Just nu avskyr jag den bra idén att sätta den i andra rummet.

07.25

Spatserar till jobbet på fem minuter. Morgonkylan och sorlet av morgontrafiken väcker mig sista biten innan jag kliver in på kontoret och sätter mig för att jobba.

8.30

Efter en lugn timme börjar allt fler trilla in på kontoret och mina två kontorsgrannar, Alex och Daniel, infinner sig på sina platser. Gemensamt går vi ner och ansluter oss till resten av dem som är på kontoret och äter frukost tillsammans.

9.00

Frukosten är slut och mitt i en mening kommer jag på att jag håller på att bli sen till dagens dailys, en för SharePoint-teamet och en för Web-teamet. Så jag älgar upp till min plats och hoppar in i mötena. Vi uppdaterar oss med hur alla mår, vad som görs och vad som behöver göras.

9.30

Efter dailyn stannar jag och min teamlead Fuad kvar i mötet och estimerar ett nytt projekt och snackar arkitektur. Jag passar på att visa upp ett av mina designförslag som kan förbättra användarupplevelsen. Vi diskuterar designen och raffinerar det sista.

10.20

Några kollegor tittar in och frågar om jag ska med på crossfitpasset som vi har varje onsdag. Att jag dagen innan har packat väskan med träningskläder är ännu en av mina idéer som jag nu avskyr. Utan giltig bortförklaring klarar jag inte att säga nej. Kom igen, vi kör!

11.40

Efter ett hårt pass med min värsta fiende (burpees) kryper jag in till köket på kontoret och plockar fram min matlåda. Vem behöver en kokbok eller ett matlagningsprogram när ens kollegor har med sig inspirationsfyllda matlådor i gourmetklass? Jag häver i mig maten och utmanar Alex på pingis och jag vinner förstås (i alla fall i mitt huvud, resultatet visar oftast annorlunda).

12.00

Med kaffekoppen vid min sida sätter jag mig vid datorn, letar fram en intressant P3-dokumentär, öppnar upp rätt miljöer och börjar jobba. Just nu utvecklar jag en ny felanmälningssida till en av våra boendeappar och jobbar med hela flödet från databas till användare.

14.30

Nu är det fika. Jag ställer mig framför de ljuva bakverken och överväger om detta är en dag då min självbevarelsedrift är tillräckligt stark. Det är det inte, jag kan bara inte säga nej till morotskaka. Det blir lite snack med kollegor och en och annan pingismatch.

15.00

Väl tillbaka på min plats sticker någon in huvudet. Det är Per som frågar hur det går med ett supportärende. Jag säger att jag sitter fast och vi kollar på det tillsammans och kommer fram till en bra handlingsplan. Innan jag vet ordet av så är Per borta, men hans glada närvaro har höjt moralen, så att den bör räcka till dagens slut.

16.30

Den goda moralen har ebbat ut efter en produktiv kodsession som resulterar i en ny pull request till den senaste sprintdemon. Väl inne i DevOps passar jag på att testa och göra reviews på övriga pull requests som ligger ute.

17.30

Dags att stänga igen datorn. Däremot ska jag inte hem riktigt än, för det är nämligen brädspelskväll på kontoret! Snacks, roliga öler, pizza och intressanta nya brädspel är ett perfekt avslut på arbetsdagen. Men det blir inte överdrivet sent, det är ju en dag imorgon också …

Nyfiken på hur fler dagar kan se ut hos Solution Xperts? Kolla in En dag på Solution Xperts med Denise Arro.