Bild på Solution Xperts Xpert Denise Arro. På bildens står texten "En dag på Solution Xperts med Denise Arro".
2023-09-11 10:07

En dag på Solution Xperts med Denise Arro

Power BI-lösningar, integrationsmiljöer och en fot i fejset. Häng med på en intensiv dag med en av våra mest rutinerade xperter – Denise Arro.

06.23

Vaknar genom att få 1,5-åringens fot i ansiktet följt av ett glatt tillrop. Från henne, inte mig. Ingen digital väckarklocka för mig, jag kör på wetware!

08.00

Inpackad i bilen på väg mot förskola och sen kontoret! God stämning råder.

08.40

Morgonkaffe på kontoret och jag passar på att kolla läget med kollegorna. Idag har jag bokat plats i samma rum som Oscar och Erik. Slår mig ner på min plats, går igenom morgonens skörd av olästa mail och ser över vad som ska göras idag.

09.00

Uppstartsmöte med Annsofie och Rickard om en Power BI-lösning för en kund. Vi går igenom behovsbilden, datamodellerna och frågeställningar. En energigivande rivstart på dagen.

10.30

Mötet är slut och jag passar på att svara på några mail som ligger och väntar sen i morse.

11.00

Dags för dagens andra möte. Nu är det gemensamt internmöte för affärsområdet där vi går igenom senaste uppdateringarna om nya sälj-case, kommande projekt, och viktigast av allt: vad som får en att trivas på jobbet!

12.00

Efter mötet samlas häften av kollegorna och går ut på lunch. Jag ansluter mig till den andra halvan som stannar kvar och äter lunchlåda på kontoret.

12.30

Ett par kollegor drar i gång en pingismatch i lunchrummet. Jag passar på att smita iväg och börja jobba igen. Med tanke på mitt fenomenalt dåliga bollsinne så är det säkrast för alla att jag inte är med i matchen.

Jag grottar i stället ner mig i ett uppgraderingsprojekt för en kunds integrationsmiljö och drar i gång med att göra serverbeställning och planeringsarbete.

13.45

Samuel kikar in – med dagens takeout i handen. Han, jag och Oscar går igenom den övergripande planeringen av kundprojekt och konsultbeläggning inför hösten.

14.30

Fikapaus! Carina har dukat fram kanelbullar som går åt i rask takt. Jag drar mitt strå till stacken och tar en bulle.

14.50

Efter påfyllnaden av koffein och socker sätter jag mig på min plats igen, pluggar in musik i öronen och gör mig redo att fokusera. Behöver ta tag i en förändring i en integration som en kund har beställt. Känns riktigt kul att få sätta sig och koda lite!

16.12

Jag har fastnat. Det känns inte riktigt lika kul längre. Visst ja, Ibrahim har ju gjort den här lösningen, så jag skriver till honom på Teams och frågar om han har några idéer.

16.15

Ibrahim ringer upp och räddar dagen. Med hans input kan vi tillsammans spåna fram en bra lösning!

17.02

En lång dag har tagit slut och det är dags att bege sig hemåt. På väg ut stannar jag vid ett av konferensrummen där Samuel sitter och jobbar kvar sent. Vi pratar småbarnsliv och jämför sömnrutiner. Sånt där som man visst är intresserad av nuförtiden (hur hände det?).

17.14

Sliter mig till sist från Samuel och sätter mig i bilen hem. Härligt att sambon fixat dagishämtning och middag, så det blir raka vägen hem till familjen. Imorgon blir det hemarbete!

Nyfiken på hur fler dagar kan se ut hos Solution Xperts? Kolla in Anna-Karins och Kristoffers dagar!